În perioada 12-14.06.2019, în incinta Institutului Muncii s-a desfășurat ultima sesiune din cadrul Proiectului ,, Școala Sindicală din Moldova’’. Cea de-a III-a sesiune sub genericul ,, Securitatea Socială, Liderismul și Comunicarea Eficientă’’ a reunit 28 tineri din cadrul centrelor sindicale naționale-ramurale. Formatori ai ședințelor de instruire au fost atât experți din cadrul CNSM cât și experți externi, printre care Mihail Dutca, Lilia Franț, Liliana Posțan, Elena Anton, Victor Talmaci și Dorin Suruceanu.
În cadrul sesiunii cursanții s-au familiarizat cu principiile organizării salarizării la nivel national, ramural și unitate economică, au luat cunoștință cu plățile sociale legate de salarii, au identificat particularitățile liderismului sindical cât și valorificarea potențialului și dezvoltarea abilităților personale de lider. Deasemenea în cadrul cursului s-a abordat aplicarea competenței de comunicare în cadrul organizării recrutării sindicale,a comunicării cu membrii de sindicat, dar și formarea și dezvoltarea spiritului de echipă în cadrul activităților sindicale. Cunoştinţele acumulate urmează să fie aplicate de către aceștia în activităţile sindicaliste cotidiene, multiplicându-le în cadrul activităţilor educaţionale organizate în cadrul centrelor sindicale din care provin.
Școala sindicală este un proiect educațional care are menierea de a dezvolta abilități și cunoștințele membrilor de sindicat, și a fost implementată de către CNSM începând cu anul 2012 și a ajuns la ediția a VII-a.