Stațiunea balneoclimaterică „CODRU”, una dintre cele mai importante din Republica Moldova, primește anual mii de oameni care vin să se trateze, atât din țară cât și din străinătate. Grație suportului Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), recent a fost renovată buveta, locul unde se beau apele minerale. Medicii spun că apele respective au calități terapeutice unice, recunoscute și apreciate în întreaga lume.
„Confederația are un plan de renovare al stațiunilor balneoclimaterice aflate în gestiunea CNSM. Au fost mai multe solicitări de a renova buveta de la stațiunea „CODRU” care acum are un design nou, contemporan. Sănătatea salariaților este o prioritate pentru mișcarea sindicală și vom investi în continuare în oferirea unor servicii de calitate tuturor celor care vin să se trateze la stațiunile gestionate de Confederație”, a accentuat Oleg Budza, președintele CNSM.
“Darea în exploatare a buvetei este pentru noi o sărbătoare, deoarece a fost renovat buveta stațiunii balneare unde pacienții beau apa noastră tămăduitoare. Buveta a fost construită încă în anul 1978 și a apărut necesitatea de a o renova. Cu suportul CNSM, au fost efectuate lucrările respective de care vor beneficia cei care vin să se trateze la stațiune. Anual la stațiunea „CODRU” să tratează peste 10 mii de persoane, inclusiv vizitatori din peste 50 de țări ale lumii”, a comunicat Simion David, directorul stațiunii balneoclimaterice „CODRU”.
În context, Nicolae Melnic, șef de secție în cadrul stațiunii balneoclimaterice „CODRU”, spune că apa minerală are proprietăți curative deosebite. Apa respectivă este recomandată cu scop profilactic în patologii gastro-intestinale și maladiile rinichilor; boala ulceroasă a stomacului; gastrite cronice cu hipoaciditate; tulburări motrice; hepatice cronice; colecistite și pancreatite cronice; diabet zaharat.
Menționăm că stațiunea „CODRU” este primul așezământ de acest tip din Republica Moldova, situat în zona centrală a Codrilor. Sanatoriul își desfășoară activitatea din anul 1959 și are o capacitate de 460 de locuri. Izvoarele cu ape minerale curative din zona respectivă constituie o sursă importantă pentru tratament, iar calitatea aerului în zona satului Hîrjauca este recunoscută ca fiind cu efect terapeutic.
În stațiune se tratează maladii ale aparatului digestiv, ale sistemului nervos central și periferic, ale aparatului locomotor, ale căilor respiratorii, maladiile ginecologice, maladiile sistemului urinar. Sanatoriul oferă următoarele resurse și servicii pentru tratament: buveta cu apă minerală; băi cu nămol; salina; secție de fizioterapie; cabinet stomatologic; cantină; cabinet de ultrasonografie; cabinete de masaj; fitocabinet, etc.
Sursa: www.sindicate.md