În conformitate cu Planul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în domeniul formării sindicale și cercetării pentru anul 2018, Institutul Muncii va implementa în perioada martie-mai curent proiectul de instruire “Școala Sindicală din Moldova”.
Astăzi, 15 martie, în incinta Institutului Muncii, a demarat prima sesiune din cadrul proiectului nominalizat, care se va desfășura în perioada 15-17 martie. La ceremonia de lansare au fost prezenți conducerea CNSM, președinți ai centrelor sindicale național-ramurale (CSNR), beneficiarii proiectului – 27 de tineri sindicaliști din diverse localități ale țării, reprezentanți ai 12 CSNR.
“CNSM consideră educația continuă o prioritate în activitatea sa, deoarece contribuie la dezvoltarea multilaterală a cadrelor sindicale și la formarea de abilități. Lansarea unei noi ediții a acestui proiect educațional inovativ se înscrie în politicile CNSM prin intermediul cărora se urmărește fortificarea unei noi generații de sindicaliști, în baza unor principii moderne de formare, adaptate la cerințele vremii”, a subliniat Petru Chiriac, vicepreședinte al CNSM.
Proiectul “Școala Sindicală din Moldova” este implementat de CNSM din anul 2012 și are menirea de a dezvolta cunoștințele membrilor de sindicat. Modelul acestei școli este preluat de la austrieci, fiind adaptat la realitățile și necesitățile membrilor de sindicat din Republica Moldova. Anterior, la cele cinci ediții, au participat peste 80 de sindicaliști.
Obiectivul major al proiectului “Școala Sindicală din Moldova” este de a consolida organizațiile sindicale în scopul apărării și promovării drepturilor salariaților. Instruirea participanților se va desfășura în cadrul a 3 sesiuni de zi, aceștia întrunindu-se în incinta Institutului Muncii pentru 3 zile consecutive cu scopul de a studia și aprofunda cunoștințele în diferite domenii sindicale și de dezvoltare generală, fiind instruiți de formatori din cadrul CNSM și experți externi.
Sursa: www.sindicate.md